Till er som är kvar trots min ångest

17 Sep 2019 03:16 0
55
Ångestskolan Download
2 0

Livet har inte varit lätt den senaste tiden. Denna texten handlar egentligen inte om det. Den handlar om er som är kvar trots det. För ungefär ett år sedan blev jag diagnostiserad med djup depression och ångest. När man har den kombinationen försvinner de aldrig helt. Det bästa sättet jag kan förklara det på är att de är som personer långt borta som man hoppas inte träffa på så ofta. När man träffar dem stannar de dock längre än de är välkomna.

Det är utmattande, både psykiskt och fysiskt, att vara med dem. De stjäl saker från dig. De håller dig fast i ditt hus. De säger att du inte borde gå upp ur sängen. De kan hålla dig vaken hela natten med överdrivna historier som inte stämmer. De kan få dig att sova bort hela dagen.

De kan få din aptit att försvinna, samtidigt som de säger att du ska äta allt i hela huset. De får dig att överanalysera varje situation du hamnar i. Ångesten säger åt dig att oroa dig över allt. Depressionen säger åt dig att inte bry dig. De kommer slita dig i stycken om du låter dem göra det.

Jag har dock tur. Jag antar att du inte skulle gissa på de orden efter beskrivningen av en vanlig dag jag just gett dig. Jag har människor som håller ihop mig från båda hållen när dessa hemska personerna leker dragkamp med min själ. Om endast kärlek skulle få allt detta att försvinna skulle jag vara hälsosam igen. Tyvärr funkar det inte så, men det hjälper.

Ibland ljuger min hjärna för mig. På dagar jag känner mig svag lyssnar jag på den när den skriker lögner över mig. Då pratar jag med de jag älskar och de får mig att lugna ner mig tillräckligt för att få tyst på hjärnan.

Det tog flera år för mig att inse detta. Det tog år för mig att fråga efter hjälp. Att fråga efter hjälp betyder inte att man är svag. Det betyder att jag har varit stark för länge.

Du kanske känner någon som går igenom något liknande. Hjälp dem. Ring dem. Skicka ett meddelande till dem. Säg till dem att du älskar dem och att världen behöver dem. Det här är inte ett tankesätt som kan sättas på och stängas av.

Depression och ångest kommer inte för att du inte är tacksam för vad du har. Det betyder inte att du är självisk. Det betyder inte att du är lat. Det betyder inte att du kan börja "tänka glada tankar" och allt försvinner. Det betyder att du behöver hjälpa dem. Alla kämpar med något du inte har en aning om. Striden vinns när många kämpar tillsammans, inte bara en. Jag är tacksam över att jag inte behöver strida ensam.

Till er som är kvar i mitt liv - jag vet att ni skulle vilja få allt att försvinna. Jag vet att ni oroar er. Jag önskar att alla som har dessa sjukdomar hade människor som er. Den här världen skulle vara en bättre plats då. Er vänlighet hjälper mig så mycket. Er kärlek känns i hela min kropp. Tack, från djupet av mitt hjärta.

Related of "Till er som är kvar trots min ångest"